BEJELENTKEZÉS

 

Tudnivalók a vetélkedőfeladatok kitöltéséhez

 

 

Miután beléptek a versenyfelületre, információkat láthattok arról, hogy

-       -  melyik versenyfordulót töltitek ki,

-        - egy időpontot, amely azt mutatja, hogy a forduló feladatait meddig tudjátok beadni

-      -   ebben a fordulóban a feladatok megoldásával mennyi időt töltöttetek összesen

 

Ezalatt találjátok a fordulóhoz tartozó mezőket, fordulónként hármat.

 

A mező felületére kattintva a mezőhöz tartozó információkhoz juttok arról, hogy:

-        - az adott mező feladatainak kitöltésével a forduló végéig korlátlan időt tölthettek

-        - ez a mező még hány alkalommal nyitható meg

-        - ebben a mezőben eddig ennyi időt töltöttetek

 

Ahhoz, hogy elkezdhessétek a feladatok kitöltését, kattintsatok a „Kitöltés indítása” gombra.

 

A versenyfeladatokat tartalmazó felületen egyből az első feladat kitöltőfelületére juttok.

Bármelyik feladat kitöltése közben a felső sávban láthatjátok a feladatokhoz tartozó füleket. Ezekre kattintva juthattok az adott feladat kitöltőfelületére. A feladatok végén lévő „Következő feladat” gomb a következő feladat kitöltőmezőjéhez visz.

 

A felső sávban a feladatok fülei után minden mezőben van egy „Összefoglaló” fül. Erre kattintva láthatjátok, hogy mely feladatokat töltöttétek már ki, és melyek azok, amelyeket még nem kezdtetek el, illetve nem fejeztetek be. Figyelem! Az ezen az oldalon a feladat után megjelenő pipa nem azt jelenti, hogy a feladat jól van kitöltve, hanem azt, hogy a rendszer úgy érzékeli, már kitöltöttétek azt. A kipipált, tehát kitöltött feladat később is módosítható, amíg a mezőbe még beléphettek.

 

Itt találjátok a „Feladatok beküldése” gombot. Amikor végeztek a mező feladatainak kitöltésével, és már nem akartok semelyik válaszon sem módosítani, erre a fülre kell rákattintanotok. Ezzel lezárjátok a mezőt, és bekülditek a feladatokat. Csak a beküldött feladatokat tudjuk értékelni!

 

Az ugyancsak ezen az oldalon található „Vissza a mezőkhöz” füllel visszajuthattok a mezőket bemutató oldalra.

 

A feladatok kitöltésére szolgáló felületen láthatjátok a feladatutasítást, a feladat megoldófelületét és a feladatelemekhez tartozó pontszámokat.

A feladatutasítást mindig figyelemesen olvassátok el, mivel a feladatot pontosan úgy kell megoldani, ahogy az utasítás kéri. Ha az utasítás nem egyértelmű (pl. számmal vagy betűvel kell leírni az adott információt), akkor a feladat mindkét megoldást elfogadja.

Figyeljetek arra, hogy ahol nektek kell beírni a választ, ott pontosan írjátok le a szavakat, mivel az elgépelt információk nulla pontot érnek.

A feladatok mellett található pontszám nem feltétlenül jelöli azt, hogy hány elemből áll a megoldás. Egy egyszavas válasz is érhet 2 pontot, de akár egy 5 elemet tartalmazó válaszhoz tartozó pontszám is lehet 1 pont, mivel a feladatokat és a válaszokat súlyoztuk.