BEJELENTKEZÉS

 

Tudnivalók a döntőről: 


A Grimm szótárverseny döntőjét 2023. március 24-én, pénteken tartjuk. A rendezvény helyszíne: SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Szeged, Boldogasszony sgt. 8.

Regisztráció: 12:30-13:15
Megnyitó: 13:20-13:25
Verseny: 13:30-14:30

Előadás a kísérő tanárok részére: 13:30-14:15

 

 

Autóval érkezőknek

Az iskola hivatalos címe: 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 8. De az iskola udvarára a Liliom utca felől lehet behajtani, ezért GPS esetén érdemes a 6725 Szeged, Liliom utca 5. címet megadni. A fekete vaskapu nyitva lesz. A versenyre érkezők díjmentesen parkolhatnak az iskola udvarán, a pálya környékén. 

 

Kérjük, jelezzék előre, ha autóval érkeznek! Az iskola udvarán parkolási lehetőség biztosított abban az esetben, amennyiben elküldik nekünk a parkolni kívánt autó rendszámát és típusát 2023. március 21-ig. Csapatonként egy autó parkolására tudunk helyet biztosítani. 

 

Vonattal érkezőknek

A Szeged Nagyállomásig kell jegyet váltani (címe: 6725 Szeged, Indóház tér 2.). Mivel innen az iskola 10-12 perc sétára található (750 méter a távolság), ezért javasoljuk, hogy aki csak teheti, a vonatot válassza!

 

Busszal érkezőknek

A buszpályaudvar címe: 6724 Szeged, Mars tér 1. Az iskola 1,6 km távolságra van, ami gyalogosan 20-25 perc. Ha a tömegközlekedést választják, a 2-es számú villamossal érdemes eljutni az iskolába (Menetrend: https://szkt.hu/timetables/2/2-Eur%C3%B3pa%20liget%202023.03.01-t%C5%91l.pdf). A Kossuth Lajos sugárúton a Rókusi templom megállónál kell felszállni a belváros felé, és az Aradi vértanúk tere megállónál kell leszállni, innen egy háztömbnyire van az iskola.

 

A versenyt a második emeleten tartjuk. A helyszínen feliratok és a szervezők fognak segíteni Önöknek a tájékozódásban. 

 

 

 

Kép az autóval érkezőknek:

Az iskolaudvar felőli kapu nyitva lesz, az iskola pályájára beparkolhatnak.

 

 

Kép a vonattal és busszal érkezőknek:

Az iskola főbejáratához érkeznek meg.

 

 

Tudnivalók a vetélkedőfeladatok kitöltéséhez

 

Miután beléptek a versenyfelületre, információkat láthattok arról, hogy

-       -  melyik versenyfordulót töltitek ki,

-        - egy időpontot, amely azt mutatja, hogy a forduló feladatait meddig tudjátok beadni

-      -   ebben a fordulóban a feladatok megoldásával mennyi időt töltöttetek összesen

 

Ezalatt találjátok a fordulóhoz tartozó mezőket, fordulónként hármat.

 

A mező felületére kattintva a mezőhöz tartozó információkhoz juttok arról, hogy:

-        - az adott mező feladatainak kitöltésével a forduló végéig korlátlan időt tölthettek

-        - ez a mező még hány alkalommal nyitható meg

-        - ebben a mezőben eddig ennyi időt töltöttetek

 

Ahhoz, hogy elkezdhessétek a feladatok kitöltését, kattintsatok a „Kitöltés indítása” gombra.

 

A versenyfeladatokat tartalmazó felületen egyből az első feladat kitöltőfelületére juttok.

Bármelyik feladat kitöltése közben a felső sávban láthatjátok a feladatokhoz tartozó füleket. Ezekre kattintva juthattok az adott feladat kitöltőfelületére. A feladatok végén lévő „Következő feladat” gomb a következő feladat kitöltőmezőjéhez visz.

 

A felső sávban a feladatok fülei után minden mezőben van egy „Összefoglaló” fül. Erre kattintva láthatjátok, hogy mely feladatokat töltöttétek már ki, és melyek azok, amelyeket még nem kezdtetek el, illetve nem fejeztetek be. Figyelem! Az ezen az oldalon a feladat után megjelenő pipa nem azt jelenti, hogy a feladat jól van kitöltve, hanem azt, hogy a rendszer úgy érzékeli, már kitöltöttétek azt. A kipipált, tehát kitöltött feladat később is módosítható, amíg a mezőbe még beléphettek.

 

Itt találjátok a „Feladatok beküldése” gombot. Amikor végeztek a mező feladatainak kitöltésével, és már nem akartok semelyik válaszon sem módosítani, erre a fülre kell rákattintanotok. Ezzel lezárjátok a mezőt, és bekülditek a feladatokat. Csak a beküldött feladatokat tudjuk értékelni!

 

Az ugyancsak ezen az oldalon található „Vissza a mezőkhöz” füllel visszajuthattok a mezőket bemutató oldalra.

 

A feladatok kitöltésére szolgáló felületen láthatjátok a feladatutasítást, a feladat megoldófelületét és a feladatelemekhez tartozó pontszámokat.

feladatutasítást mindig figyelemesen olvassátok el, mivel a feladatot pontosan úgy kell megoldani, ahogy az utasítás kéri. Ha az utasítás nem egyértelmű (pl. számmal vagy betűvel kell leírni az adott információt), akkor a feladat mindkét megoldást elfogadja.

Figyeljetek arra, hogy ahol nektek kell beírni a választ, ott pontosan írjátok le a szavakat, mivel az elgépelt információk nulla pontot érnek.

A feladatok mellett található pontszám nem feltétlenül jelöli azt, hogy hány elemből áll a megoldás. Egy egyszavas válasz is érhet 2 pontot, de akár egy 5 elemet tartalmazó válaszhoz tartozó pontszám is lehet 1 pont, mivel a feladatokat és a válaszokat súlyoztuk.